ZELF BOUWEN

Wij maken het voor zelfbouwers wel heel eenvoudig. U kunt zelf kiezen wat u zelf doet. Door onze goede begeleiding helpen wij u snel opweg. U kunt bijvoorbeeld door ons uw kelder of fundering laten storten en daarna alles zelf afbouwen. Wij kunnen uw wanden, verdiepingsvloeren en dak plaatsen. Nadat uw huis casco klaar is kunt u zelf afbouwen. Er zijn veel mogelijkheden en afbouwvarianten. Neem contact met ons op om de juiste keuze te maken.

Our Services

eenvoudige techniek

EENVOUDIGE TECHNIEK

Dankzij de doordachte en eenvoudige techniek kunt u zelf makkelijk bouwen met onze bouwblokken. Onze blokken zijn gebruiksvriendelijk en uitermate vormvast.

licht van gewicht

LICHT VAN GEWICHT

De blokken zijn licht van gewicht waardoor iedereen er mee kan bouwen. U kunt met uw gehele gezin aan de slag. Uw partner en kinderen kunnen samen het huis bouwen.

construction 1

EENVOUDIG PLAATSEN

Doordat de blokken zelf licht van gewicht zijn is het plaatsen van de blokken ook heel gemakkelijk. De blokken hoeven niet te worden verlijmd en in de meeste gevallen is wapeningsstaal niet nodig.

begeleiding altijd beschikbaar

WIJ BIEDEN BEGELEIDING

Wij bieden begeleiding op de werkplek. Desgewenst nemen we vanuit ons bouwsysteem het plaatsen van de blokken en storten van de gevels voor onze rekening. Informeer voor de mogelijkheden.

VRAGEN OVER DE BEGELEIDING?

ZELF BOUWEN: HOE PAK IK DAT AAN?

Wij gaan ervan uit dat u een kavel heeft waarop u kan bouwen, dat u een bouwvergunning kan krijgen en dat u een idee hebt wat u wilt gaan bouwen.

blueprint 1

1. CONCREET MAKEN VAN UW PLANNEN (7 DAGEN)

BouwblokNederland werkt samen met architectdirect. Bij dit bedrijf hebt u voor een redelijk budget een traject naar een volledige bouwvergunning in 7 dagen. Het klinkt ongelofelijk maar het is mogelijk. Wij kennen de mensen bij architectdirect, misschien is het handig wanneer u eerst contact met ons opneemt zodat we u aan de juiste persoon kunnen koppelen. Dit is afhankelijk van hoe concreet uw plannen zijn.

bouwvergunning

2. U HEEFT UW BOUWVERGUNNING... EN DAN?

Uw bouwvergunning is binnen en we hopen uiteraard dat u gekozen heeft voor onze bouwblokken. Het eerste dat u doet is funderen. Als allereerst gaat u uw bouwplaats inrichten: hekwerk eromheen, misschien een container om in te werken en spullen in op te slaan. Als u echt luxe wilt zet u een bouwkeet neer met een toilet. U kunt aan de slag.

muren

3. FUNDERING IS GEREED, NU MUREN OPBOUWEN

Als u bij ons uw bouwblokken besteld dan krijgt u van ons instructie. Meestal is een ochtend genoeg. Vaak gebeurt het dat mensen nog even telefonisch advies vragen of doormiddel van beeldbellen. Wij zijn altijd bereikbaar, kennen het systeem en hebben veel ervaring in de bouw. De ervaring leert dat we altijd een oplossing hebben voor uw vraagstuk. Het is fijn dat u daardoor niet vastloopt en door kan gaan met uw project.

vloeren

4. TIJD VOOR VLOEREN LEGGEN

Als u meerdere verdiepingen hebt, dan moet u verdiepingsvloeren gaan leggen. Onze bouwblokken zijn goed te combineren met de standaard vloeren die in Nederland worden toegepast, zoals de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De kanaalplaatvloer is in veel gevallen de goedkoopste oplossing. Met de breedplaatvloer kunt u grotere overspanningen halen en is het makkelijker om installatiewerk zoals water, lucht en elektriciteit in de vloer te verwerken.

dak

5. HET DAK EROP

Heeft u een plat dak? Of heeft u een schuin dak? Voor schuine daken worden vaak prefab elementen gebruikt. Ook worden stalen daken toegepast. Iemand die het leuk vindt en handig is met hout en platen kan zelfs zelf zijn dak maken. Voor een plat dak heeft u de keuze om in houten balklaag uit te voeren of betonnen vloer te storten. In beide gevallen dekt u uw constructieve dak af met isolatieplaten en EDPM dakbedekking of een gebrande bitumenlaag.

kozijnen

6. KOZIJNEN PLAATSEN

Met het plaatsen van uw kozijnen maak u uw bouwwerk wind- en waterdicht. Een mooi moment! De kozijnen moeten qua isolatiewaarde goed aansluiten bij het bouwsysteem. Kozijnen met triple-glas zijn daardoor eerder een regel dan een uitzondering. Het plaatsen van de kozijnen is niet moeilijk. Vaak gaat men in de fout met het werk daarvoor. De details moet u van tevoren goed uittekenen. De kozijnaansluitingen moeten immers goed isoleren en lucht- en waterdicht zijn. Daarnaast moet de binnenafwerking (stuclagen en vensterbanken) en de buitenafwerking (stuclagen, steenstrips of houtengevelbekleding) netjes aansluiten op het kozijn.

installaties

7. INSTALLATIES

Tijdens het hele bouwproces bouwt u uw installaties in. Bij fase 1 van deze lijst maakt u uw hoofdriolering. Op de punten waar u dat nodig heeft maakt u uw invoerleidingen van uw meterkast. Water, elektriciteit, lucht en eventueel gas bouwt u in fase 2 tot en met fase 4. Leidingen van verdieping naar verdieping kan u aanbrengen in koven of door onze wanden laten lopen. Elektriciteitsbuizen en dozen kunt u op een later moment insmelten in de binnenschil van onze bouwblokken. Nadat uw installaties erin zitten kunt u uw wanden zowel binnen als buiten gaan afwerken. De vloerverwarming legt u voordat u uw afwerkvloer legt.

binnenmuur

8. BINNEN- EN BUITENWANDEN AFWERKEN EN AFWERKVLOEREN LEGGEN

Buitenwanden kunnen afgewerkt worden met stuc. Wij adviseren strikoliet. Het strikoliet-systeem is afgestemd op onze bouwblokken. Houten gevelbekleding of steenstrips behoren ook tot de mogelijkheden. Let bij het afwerken van u buitengevel op de details, zoals kozijnaansluitingen, wateroverlopen bij platte daken, goten, regenpijpen, ontluchtingsroosters voor kruipruimten, dakranden en gevelplinten. Op de binnenzijde kunnen op de bouwblokken direct stuc worden aangebracht van Knauf.

WAAROM IK BOUWEN MET EPS GEWELDIG VIND!

zelfbouwer bouwbloknederland 1

IEDEREEN KAN HET

U kunt met uw vrouw, kinderen en vrienden een heel huis bouwen. De techniek is eenvoudig en snel te leren. Persoonlijk ken ik het systeem heel goed. De ene mens is wat handiger dan de andere mens, maar mijn ervaring is dat ik iedereen op weg kan helpen met het bouwen in dit systeem. Ik ondersteun de zelfbouwer in woord en daad.

 

architect

DE SNELHEID VAN HET BOUWEN

EPS blokken is een super leuke bouwmethode omdat u snel resultaat ziet waardoor u altijd blij naar huis gaat en versteld staat van hoe ver u bent na 2 weken. Je gaat hierdoor met plezier naar de bouwplaats.

aannemer 1

ALS U THUISKOMT BENT U NIET UITGEPUT

De bouwblokken zijn superlicht en daarom makkelijk te verwerken. U hoeft niet te tillen, u heeft geen zware dingen nodig. Daardoor kan je dit dagenlang doen.

UW HUIS BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?