JE EIGEN WONING BOUWEN

Wij maken het voor zelfbouwers wel heel eenvoudig. Je kunt zelf bepalen wat je zelf doet. Door onze goede begeleiding helpen wij je snel op weg. Je kunt bijvoorbeeld door ons je kelder of fundering laten storten en daarna alles zelf afbouwen. Wij kunnen je wanden, verdiepingsvloeren en dak plaatsen. Nadat je huis casco klaar is, kun je het zelf afbouwen. Er zijn veel mogelijkheden en afbouwvarianten. Zo is een eigen woning zelf bouwen gemakkelijk!  Neem contact met ons op om de juiste keuze te maken.

DE VOORDELEN VAN ONS SYSTEEM

eenvoudige techniek

EENVOUDIGE TECHNIEK

Dankzij de doordachte en eenvoudige techniek kun je zelf makkelijk bouwen met onze bouwblokken. Onze blokken zijn gebruiksvriendelijk en uitermate vormvast.

licht van gewicht

LICHT VAN GEWICHT

De blokken zijn licht van gewicht waardoor iedereen er mee kan bouwen. Je kunt met je gehele gezin aan de slag:  samen met je partner en/of kinderen kun je samen jullie huis bouwen.

construction 1

EENVOUDIG PLAATSEN

Doordat de blokken zelf licht van gewicht zijn, is het plaatsen van de blokken ook heel gemakkelijk. De blokken hoeven niet te worden verlijmd en in de meeste gevallen is wapeningsstaal niet nodig.

begeleiding altijd beschikbaar

WIJ BIEDEN BEGELEIDING

Wij bieden begeleiding op de werkplek. Desgewenst nemen we vanuit ons bouwsysteem het plaatsen van de blokken en storten van de gevels voor onze rekening. Informeer voor de mogelijkheden.

VRAGEN OVER DE BEGELEIDING?

ZELF BOUWEN: HOE PAK IK DAT AAN?

Wij gaan ervan uit dat je een kavel hebt waarop je kunt bouwen, dat je een bouwvergunning kunt krijgen en dat je een idee hebt dat je wilt uitvoeren.

Geïnteresseerd? Geïnteresseerd? Vul dan nu het adviesformulier in om gratis op maat gemaakt advies te krijgen over wat het beste is voor jouw project.

eigen-woning-zelf-bouwen-stap-1

1. CONCREET MAKEN VAN JE PLANNEN (7 DAGEN)

BouwblokNederland werkt samen met architectdirect. Bij dit bedrijf heb je voor een redelijk budget een traject met een volledige bouwvergunning in 7 dagen. Het klinkt ongelooflijk maar het is mogelijk. Wij kennen de mensen bij architectdirect. Misschien is het handig om eerst contact met ons op te nemen, zodat we je aan de juiste persoon kunnen koppelen. Dit is afhankelijk van hoe concreet je plannen zijn.

eigen-woning-zelf-bouwen-stap-2

2. JE HEBT EEN BOUWVERGUNNING... EN DAN?

Je bouwvergunning is binnen en we hopen uiteraard dat je gekozen hebt voor onze bouwblokken. Het eerste dat je doet is funderen. Allereerst gaat je je bouwplaats inrichten: hekwerk eromheen, misschien een container om in te werken en spullen in op te slaan. Als je echt luxe wilt, dan zet je een bouwkeet neer met een toilet. Je kunt aan de slag!

eigen-woning-zelf-bouwen-stap-4

3. FUNDERING IS GEREED, NU MUREN OPBOUWEN

Als je bij ons je bouwblokken bestelt, dan krijg je van ons een instructie. Meestal hebben we aan een ochtend of middag genoeg. Vaak gebeurt het dat mensen nog even telefonisch advies vragen of door middel van beeldbellen. Wij zijn altijd bereikbaar, kennen het systeem en hebben veel ervaring in de bouw. De ervaring leert dat we altijd een oplossing hebben voor je vraagstuk. Het is fijn dat je daardoor niet vastloopt en door kunt gaan met je project.

vloeren

4. TIJD VOOR VLOEREN LEGGEN

Als je meerdere verdiepingen hebt, dan moet je verdiepingsvloeren gaan leggen. Onze bouwblokken zijn goed te combineren met de standaard vloeren die in Nederland worden toegepast, zoals de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De kanaalplaatvloer is in veel gevallen de goedkoopste oplossing. Met de breedplaatvloer kun je grotere overspanningen halen en is het makkelijker om installatiewerk zoals water, lucht en elektriciteit in de vloer te verwerken.

dak

5. HET DAK EROP

Heb je een plat of een schuin dak? Voor schuine daken worden vaak prefab elementen gebruikt. Ook worden stalen daken toegepast. Iemand die het leuk vindt en handig is met hout en platen kan zelfs zelf zijn dak maken. Voor een plat dak heb je de keuze uit een houten balklaag of een betonnen vloer. In beide gevallen dek je je constructieve dak af met isolatieplaten en EDPM dakbedekking of een gebrande bitumenlaag.

kozijnen

6. KOZIJNEN PLAATSEN

Met het plaatsen van kozijnen maak je het bouwwerk wind- en waterdicht. Een mooi moment! De kozijnen moeten qua isolatiewaarde goed aansluiten bij het bouwsysteem. Kozijnen met triple-glas zijn daardoor eerder een regel dan een uitzondering. Het plaatsen van de kozijnen is niet moeilijk. Vaak gaat men in de fout met het werk daarvoor. De details moet  je van tevoren goed uittekenen. De kozijnaansluitingen moeten immers goed isoleren en lucht- en waterdicht zijn. Daarnaast moet de binnenafwerking (stuclagen en vensterbanken) en de buitenafwerking (stuclagen, steenstrips of houten gevelbekleding) netjes aansluiten op het kozijn.

installaties

7. INSTALLATIES

Tijdens het hele bouwproces bouw je je installaties in. Bij fase 1 van deze lijst maak je de hoofdriolering. Op de punten waar je dat nodig hebt, maak je invoerleidingen van je meterkast. Water, elektriciteit, lucht en eventueel gas bouw je in fase 2 tot en met fase 4. Leidingen van verdieping naar verdieping kun je aanbrengen in koven of door onze wanden laten lopen. Elektriciteitsbuizen en dozen kun je op een later moment insmelten in de binnenschil van onze bouwblokken. Nadat je installaties erin zitten, kun je je wanden zowel binnen als buiten gaan afwerken. De vloerverwarming leg je voordat je de afwerkvloer legt.

binnenmuur

8. BINNEN- EN BUITENWANDEN AFWERKEN EN AFWERKVLOEREN LEGGEN

Buitenwanden kunnen afgewerkt worden met stuc. Wij adviseren strikoliet. Het strikoliet-systeem is afgestemd op onze bouwblokken. Houten gevelbekleding of steenstrips behoren ook tot de mogelijkheden. Let bij het afwerken van je buitengevel op de details, zoals kozijnaansluitingen, wateroverlopen bij platte daken, goten, regenpijpen, ontluchtingsroosters voor kruipruimten, dakranden en gevelplinten. Aan de binnenzijde kan op de bouwblokken direct stuc worden aangebracht van Knauf.

ADVIES OVER WAT HET BESTE WERKT VOOR JOUW PROJECT?

WAAROM IK BOUWEN MET EPS GEWELDIG VIND!

zelfbouwer bouwbloknederland 1

IEDEREEN KAN HET

Je kunt met je vrouw, kinderen en vrienden een heel huis bouwen. De techniek is eenvoudig en snel te leren. Persoonlijk ken ik het systeem heel goed. De ene mens is wat handiger dan de andere mens, maar mijn ervaring is dat ik iedereen op weg kan helpen met het bouwen in dit systeem. Ik ondersteun de zelfbouwer in woord en daad.

architect

DE SNELHEID VAN HET BOUWEN

EPS blokken is een super leuke bouwmethode omdat je snel resultaat ziet waardoor je altijd blij naar huis gaat. Je zult ervan versteld staan hoe ver je bent na 2 weken. Je gaat hierdoor met plezier naar de bouwplaats.

aannemer 1

ALS JE THUIS KOMT BEN JE NIET UITGEPUT

De bouwblokken zijn superlicht en daarom makkelijk te verwerken. Je hoeft niet te tillen, je hebt geen zware dingen nodig. Daardoor kun je dit werk dagenlang doen.