PASSIEF BOUWEN EN MILIEU

Passief bouwen en milieu werkt goed samen = Geen verspilling – Hoge luchtdichtheid – Geen verspilling door symmetrische bouwelementen.

ONS BOUWSYSTEEM IS DE BESTE ALS HET OM MILIEU GAAT

construction icon 2 white

HOOG ISOLEREND

Ons bouwsysteem heeft een RC. waarde van 9.

construction icon 1 white

GEEN VERSPILLING DOOR SYMMETRISCHE BOUWELEMENTEN

construction icon 3 white

BOUWELEMENTEN 98% LUCHT

Onze bouwelementen bestaan voor 98% uit lucht en maar voor 2% uit grondstof. 

construction icon 4 white

HOGE LUCHTDICHTHEID

Doordat de bouwonderdelen constructief goed op elkaar aansluiten kan men mooie luchtdichte afsluitingen maken zonder kit en afdichtband te gebruiken.

UW HUIS BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?

PASSIEF BOUWEN EN MILIEU: EEN WONING DIE GEEN ENERGIE GEBRUIKT

Onze bouwblokken en kozijnen zijn de basis ingrediënten voor woningen die geen energie gebruiken.

De zogenaamde 0-op-de-meter woningen of energie-nul woningen. Voor het bouwen van een energie-nul woning heb je een goed geïsoleerde schil nodig. De schil bestaat uit een hoog isolerende fundering, een luchtdichte en hoog isolerende wand, kwalitatief hoogwaardige kozijnen voor het opvullen van de noodzakelijke gevelopeningen en een goed isolerend dak.

Geïnteresseerd? Vul dan nu het adviesformulier in om gratis op maat gemaakt advies te krijgen over wat het beste is voor jouw project.

passief-bouwen-en-milieu-fundering

FUNDERING

Onze hoogwaardige funderingsvloeren kunnen uitgevoerd worden op palen of op staal. Op staal betekent dat er direct gebouwd kan worden op de zandplaat die zo sterk is dat het gebouw niet verzakt. De constructeur bepaald wat in jouw geval de juiste manier van funderen is. De EPS funderingselementen kunnen wij leveren.

passief-bouwen-en-milieu-isolerende-wanden

ISOLERENDE (BUITEN)WANDEN

Onze bouwblokken worden uitgevoerd met een RC-waarde van 9. In het bouwblok wordt beton gestort. Een traditioneel en degelijk bouwmateriaal. De blokken zijn door de betonafdichting volledig luchtdicht. De wanden en de vloeren worden door beton verbonden en ook dit geeft een eenvoudige luchtdichting. Hierdoor ontsnapt er in uw woning geen warmte naar de buitenlucht.

 

passief-bouwen-en-milieu-high-end-kozijnen-met-triple-glas

HIGH-END KOZIJNEN MET TRIPLE GLAS

Gevelopeningen zijn een belangrijk lek in de isolatieschil van de woning. Daarom zijn goed isolerende kozijnen de juiste investering voor elke energie-nul woning. Wij leveren high-end kozijnen van aluminium en kunststof. Laat ons vrijblijvend een offerte maken.

passief-bouwen-en-milieu-super-isolerend-dak

SUPER ISOLEREND DAK

Warmte in een woning trekt omhoog. Het zal u niet verbazen dat een goed isolerend dak een van de belangrijkste onderdelen is van uw nieuw te bouwen energie-nul woning. U kunt bij ons terecht voor alle beschikbare dakoplossingen.

passief-bouwen-en-milieu-zonnepanelen

ZONNEPANELEN

Zonnepanelen zijn noodzakelijk om uw energierekening op 0 te krijgen. Houdt er bij het ontwerp rekening mee dat u voldoende zonnepanelen kunt plaatsen.

passief-bouwen-en-milieu-warmtepomp

WARMTEPOMP

Energie-nul woningen worden in veel gevallen met een warmtepomp verwarmt. Vaak in combinatie met vloerverwarming, een bodembron of luchtwarmtewisselaar. Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Wij adviseren daar graag in.

HOE ONZE BOUWBLOKKEN SCOREN…

construction 19

Isolatiewaarde

In vergelijking met andere bouwsystemen hebben onze bouwblokken ten opzichte van de totale wanddikte, zeer hoge waarden, misschien wel de hoogste in de markt.

construction 18

Duurzaamheid

Onze EPS blokken zijn heel duurzaam. Voor het maken van de blokken worden in verhouding met andere bouwelementen weinig grondstoffen gebruikt. Door ons lage energiegebruik is een woning minder milieubelastend.

construction 15

Weinig grondstof (98% lucht)

Het maken van onze bouwblokken kost weinig grondstof. 98% van onze blokken bestaat uit lucht. Dit is in vergelijking met andere bouwsystemen zeer hoog. Minder grondstofverbruik geeft in dit geval minder milieubelasting.

construction 15

100% recyclebaar

Wanneer het gebouw aan het einde van de levensduur wordt gesloopt, is de EPS makkelijk te scheiden van de overige bouwmaterialen. EPS gaat namelijk drijven. Hierdoor is het makkelijk en 100% recyclebaar.

UW HUIS BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?