ONZE ISOLATIE ANKERPLAAT

ISOLATIE ANKERPLAAT

 

De Isolatie Ankerplaat is een vloerisolatieplaat welke licht van gewicht is en standaard is voorzien van een haaklas rondom en aan één zijde voorzien van een wafelprofiel. Deze grote isolatieplaat biedt een gegarandeerde thermische isolatie van in het werk gestorte betonnen vloeren in kleinere en grotere projecten, zoals; aanbouwen, woningen en bedrijfshallen.

  Wafelprofiel

  Door het wafelprofiel is er een betere verankering aan de betonvloer te verkrijgen. Hierdoor zijn geen kerstboompjes meer nodig om de isolatie aan het beton te hechten. Tevens zijn er extra vlakken en randen gecreëerd waarop veilig afstandblokjes kunnen worden gelegd. Naast deze voordelen kan het wafelprofiel gebruikt worden voor de maatvoering.

   Haaklas

   De haakprofielverbinding rondom de plaat zorgt voor een minimalisatie van de koudelekken. De haaklas maakt het mogelijk een cementwaterdichtheid te garanderen zonder de toepassing van folie. Bovendien is er sprake van een minimum aan naden omdat, vanwege de grootte van deze EPS- platen, hoe groter de plaat hoe minder naden er nodig zijn.

   Arbeidstijdbesparing

   Vanwege de grote afmeting van de Isolatie Ankerplaten (2400x1200mm) kan er meer m2 per plaat worden weggelegd. Door het leggen van grotere platen is het mogelijk om sneller te werken en te besparen op manuren.

   Kwaliteit

   Minimalisatie van de koudelekken door haakprofielverbinding rondom. Cementwaterdicht door:

   • De minimalisatie van naden vanwege de grootte van de isolatieplaat.
   • De haakprofielverbinding rondom.
    Eigenschappen

     Hieronder vindt u de specifieke eigenschappen van de Isolatie Ankerplaat: 

    • Plaatoppervlakte is netto werkend 2,88m² per plaat.
    • Een haaklas rondom zorgt voor minimalisatie van koudelekken. De vloerisolatie garandeert een cementwaterdichtheid zonder het gebruik van folie.
    • De bovenzijde is voorzien van een wafelprofiel voor een betere verankering aan de betonvloer (het gebruik van kerstboompjes om de isolatie aan de beton te hechten is hierdoor niet nodig). Daarnaast kan het wafelprofiel gebruikt worden voor de maatvoering.
    • Op de bovenzijde zijn speciale vlakken gecreëerd waarop betonnen/kunststof afstandhouders voor de wapening kunnen worden gelegd.
    • De Isolatie Ankerplaat is matrijsgevormd en daardoor een vormvast en sterk product. 
    Technische Specs

    Afmetingen

    Werkende afmeting: 2400 x 1200 mm

    Dikte: 70 tot 205 mm (per 5 mm oplopend) 

    Druksterktes

    Standaard 100kPa tot en met 300kPa

    100 kPa

    λ 0,037

    150 kPa

    λ 0,036

    200 kPa

    λ 0,035

    250 kPa

    λ 0,034

    300 kPa

    λ 0,033

    FAQ (Veelgestelde vragen)

    Waarom de haaklas?

    De haakprofielverbinding zorgt voor een onderlinge aansluiting zonder koudebruggen. Hierdoor kan men een thermische isolatie realiseren van in het werk gestorte vloeren. Voor een ideale isolatie adviseren wij om de platen in verband te leggen.

    Is het gebruik van de folie nodig?

    Nee, de haakprofielverbinding rondom is cementwaterdicht, ook zonder toepassing van folie.

    Trap je de haaklas niet snel kapot?

    De Ankerplaat is een stevige, harde plaat, maar enige voorzichtigheid blijft altijd geboden. Probeer zoveel mogelijk in het midden van de plaat te blijven.

    Waarom een wafelprofiel?

    Het wafelprofiel geeft een betere verankering aan de betonvloer. Hierdoor kan het gebruik van kunststof spijkers, de zogenaamde “kerstboompjes” achterwege blijven. Het wafelprofiel kan tevens gebruikt worden als maatvoering voor het bepalen van sparingen e.d.

    Als ik wegens milieueisen in een werk gladde platen moet gebruiken, kan ik dan ook isolatie ankerplaten toepassen?

    Jazeker, de Isolatie Ankerplaat is, op aanvraag, ook in tweezijdig vlakke uitvoering verkrijgbaar (dus zonder het hechtingsprofiel).

    ADVIES OVER WAT HET BESTE WERKT VOOR JOUW PROJECT?