ONZE EPS-Standaardkist

VOORDELEN STANDAARDKIST

VAN DE HOOP PEKSO

  • Snel te plaatsen
  • Geen beugels en houten regels voor de onder- en bovenkransen nodig.
  • Sneller realiseren van een EPS-fundering
  • Moeiteloos beton vlakken na de stort
  • Arbovriendelijk: er kan op hoogte gewerkt worden met de wapening
  • Betere betonhechting door unieke zwaluwstaartverbinding
  • Meer stabiliteit op het zandbed door wafelmotief in de kistbodem

DEZE TEKST HEB IK DIRECT VAN PEKSO EN MOET NOG IN EIGEN WOORDEN GETYPT WORDEN

 

Sneller realiseren van een EPS-fundering

Door het minimaliseren van materiaalgebruik is het aantal handelingen van het stellen tot aan het opleveren van de fundering sterk teruggebracht. De Superkist moet niet worden afgeschoord en afgekranst. Er komen geen beugels en houten regels voor de onder- en bovenkransen aan te pas. Het aanbrengen van trekpennen is eenvoudig en werkt supersnel. De Superkist is voorzien van speciale inkepingen waarin de trekpennen gemakkelijk aangebracht kunnen worden. Na de stort behoeft men niet meer te ontkisten en de trekpennen hoeven niet verwijderd te worden. Dit alles levert een enorme tijdwinst op!

Moeiteloos beton vlakken na de stort

De Trekpennen liggen verdiept in de Superkist en komen in het beton te zitten. Hierdoor kan het beton sneller en gemakkelijker glad gestreken worden. Het resultaat is een strakke afwerking. Naast de genoemde eigenschappen heeft de Superkist dezelfde voordelen als de EPS-Standaardkist: Met een lengte van 1800 mm is de kist langer dan andere kisten. Uit één stuk, dus in één keer te plaatsen.

 

STAPSGEWIJS MONTEREN…

zelfbouwer bouwbloknederland 1

STAP 1. HET MAATVOEREN VAN DE SUPERKIST

Slank bouwen met een hoge isolatiewaarde. Makkelijk lucht dicht construeren. Weinig speciale details en de details die er zijn hebben wij netjes voor u uitgewerkt. Ook voor projectmatige werken. Vraag ons om meer informatie. Wij komen graag bij u langs.

architect

2. HET PLAATSEN VAN DE SUPERKIST

Slank bouwen met een hoge isolatiewaarde. Makkelijk lucht dicht construeren. Weinig speciale details en de details die er zijn hebben wij netjes voor u uitgewerkt. Ook voor projectmatige werken. Vraag ons om meer informatie. Wij komen graag bij u langs.

aannemer 1

3. HET WAPENEN VAN DE SUPERKIST

Wij verkopen onze EPS passiefbouwblokken direct aan aannemers. Trainen en begeleiden uw personeel op de bouw. Laat ons vrijblijvend offerte doen.

ADVIES OVER WAT HET BESTE WERKT VOOR JOUW PROJECT?

Eigenschappen

Een overzicht van de beschikbare afmetingen van de EPS-Standaardkist:

Lengte 1800 mm
Breedte 300 t/m 650 mm (per 50 mm oplopend)
Hoogte Type A 400,450 en 500 mm
Hoogte Type B 600, 700 en 800 mm
Bodemdikte 80 mm
Wanddikte Type A 100 mm
Wanddikte Type B 125 mm

* Funderingskisten van 650 mm en hoger dienen in het midden te worden afgeschoord. De Kunststof Trekstang is hier een ideaal hulpmiddel voor.

Leverancier = De Hoop-Pekso

Technische Specs

Drukvaste EPS-Standaardkist

De EPS-Standaardkist een druksterkte rond 100kPa (korteduursterkte). Deze kist en de Vorstrandbekisting zijn verkrijgbaar tot en met 300kPa korteduursterkte (per 100kPa oplopend).

De lange duursterkte voor EPS is een factor van 0,3 van de gegeven drukvastheid. 300kPa bijvoorbeeld, geeft voor de lange duur 90kPa wat neerkomt op ca. 9000kg/m². Bekijk ons Product Datablad voor uitgebreide informatie over de druksterktes inclusief rekenvoorbeelden.

FAQ (Veelgestelde vragen)

In welke afmetingen is de standaardkist leverbaar?

In 44 verschillende afmetingen, B300xH400 tot en met B650xH800 mm (betonmaten). Voor maten breder dan 650 mm kunnen in overleg speciale onder-en bovenbeugels vervaardigd worden vanaf 100m¹ EPS kist per type. De kisten dienen dan op de bouwplaats te worden verbreed.

Wat is de levertijd van de EPS-Standaardkist?

Het is een voorraadproduct; de levertijd bedraagt meestal 2 tot 5 werkdagen. De niet standaard voorradige kistmaten zijn in overleg veelal binnen 10 werkdagen leverbaar.

Kan de EPS-Standaardkist worden gerecycled?

Ja, de EPS restanten kunnen door ons onder voorwaarden retour worden genomen. Belangrijk is dat we alleen het EPS kunnen afvoeren, dus geen spanbanden, plastic, enz. Klik hier voor de uitgebreide Voorwaarden retouren EPS.

Kunnen er hoeken worden meegeleverd?

Ja, er kunnen hoekstukken worden meegeleverd, dit zijn twee elementen van 900 mm
(gezaagd op 45°). De werkende lengte van een hoek bedraagt, net als van rechte EPS-Standaardkist, 1800 mm.