ONS AANBOUWPAKKET

AANBOUWPAKKET

van DE HOOP PEKSO

 

Complete fundering en vloer in één!

Complete fundering en vloer in één!

Speciaal voor een aan- of uitbouw, bijvoorbeeld een woonkameruitbreiding of keukenuitbouw, biedt De Hoop Pekso het Aanbouwpakket aan. Een compleet pakket voor de basis van een aan- of uitbouw op heipalen

Het aanbouwpakket bestaat uit standaard wapeningskorven, superkisten en combinatievloeren. 

  Superkist

  Een slimme en isolerende funderingsbekisting

  De Superkist is de topper onder de EPS-funderingskisten. Gebruiksgemak en efficiency staan voorop. Met de Superkist kan in ‘no time’ een fundering snel én arbovriendelijk geplaatst worden. De fundering is sneller te realiseren door de slimme verwerkingsmethode. De Superkist is namelijk een schoor- en kransloze funderingsbekisting. Na het plaatsen van de kisten en de korfwapening, worden speciale trekpennen in de bovenzijde van de wanden van de bekisting aangebracht. That’s it!

  Kunststof trekstang

  De door ons ontwikkelde kunststof trekstang wordt gebruikt bij gedeeltes van de kist, die door de montage enigszins verzwakt zouden kunnen zijn. De lichte, flexibele, kunststof trekstang geeft voldoende stevigheid aan de kist. Bovendien hoeft men deze niet te verwijderen. De kunststof trekstang wordt geplaatst op de rib van de kist.

   Standaard Wapeningskorf

   Kant- en klaar geleverd

   De Standaard Wapeningskorf van De Hoop Pekso is een prefab korf voor het wapenen van funderingsbalken. Deze korf kan eenvoudig als kant-en-klare wapening worden toegepast in onze EPS-Standaardkist en Superkist. De korven zijn licht van gewicht, worden compleet geleverd op de bouwplaats en het ‘zware’ vlechtwerk wordt tot een minimum beperkt doordat de korven zo ontworpen zijn dat deze direct onderling gekoppeld kunnen worden.

   De geïsoleerde ribcassettevloer kent vele toepassingen als begane grondvloer boven kruipruimten in de woning- en utiliteitsbouw. Zowel bij enkelvoudige en seriematige woningbouw als bij kleinschalige kantoorgebouwen wordt deze cassettevloer toegepast.

   Als isolatie wordt standaard gebruik gemaakt van brandvertragend polystyreen met een thermische isolatiewaarde (Rc) van 3,5 m2 K/W. Ook zijn Rc-waarden mogelijk van 4,0 – 5,0 en 6,0 m2 K/W.

   De sparingen worden fabrieksmatig tussen de ribben aangebracht en moeten al dan niet worden vrijgemaakt van isolatiemateriaal. Een kruipluiksparing kan op aanvraag eventueel worden voorzien van een afdekplaat.

    Combinatievloer

    Flexibel en doeltreffend

    De Combinatievloer van De Hoop Pekso is een geïsoleerde begane grondvloer boven kruipruimten in woning- en utiliteitsbouw. Dit veelzijdige vloersysteem is flexibel en doeltreffend dankzij het grote assortiment standaard betonliggers en vulelementen. Hiermee biedt de Combinatievloer maatwerk voor elk vloerveld. De Combinatievloer wordt in de volksmond ook wel balken- en broodjesvloer genoemd en is eenvoudig te verwerken. De lichte vulelementen zijn zo gevormd dat zij de liggers volkomen omsluiten. Hierdoor voorkomt het systeem dat er koudebruggen ontstaan. Over de Combinatievloer komt een in het werk gestorte druklaag, die samen met de balkjes de constructieve sterkte levert van deze vloer. De bouwstaalmatten in de druklaag kunnen ook door De Hoop Pekso meegeleverd worden. 

    De Standaard Wapeningskorven, Superkisten en Combinatievloeren zijn uit voorraad leverbaar. 

    Eigenschappen

    Aansprekende wapening laat voordelen spreken

    • Gebruiksgemak (maatwerk conform tekening, kant en klare levering, eenvoudig bajonetverbindingen).
    • Arbovriendelijk (geen zware arbeid, gedetailleerde montagehandleiding).
    • Kostenbesparing (maatwerk prefabricage, montage door eigen personeel, efficiënt totaalpakket met EPS-bekisting en afstandhouders).

    Voordelen tellen zwaar, zelfs bij EPS-funderingskisten

    • Gebruiksgemak (groot assortiment formaten, compleet met montagemateriaal, snelheid dankzij lange standaardlengte van 1800 mm, optische maatvoering met behulp van de ribben, doorvoeren eenvoudig aan te brengen).
    • Arbo- en milieuvriendelijk (licht in gewicht, veilige montage, thermisch isolerend).
    • Kostenbesparing (geprefabriceerd, maatvast, snel te plaatsen door eigen personeel, flexibiliteit, ontkisten is niet meer nodig).

    Voordelen van de combinatievloer

    • De combinatievloer heeft 4 RC waardes en 4 h.o.h. maten, waardoor met 16 verschillende types altijd een passende oplossing gevonden kan worden.
    • Flexibele begane grondvloer.
    • Systeemvloer met hoge isolatiewaarde.
    • Snelle bouwtijd.
    • Uit voorraad leverbaar (leverbaar inclusief wapening).
    • Grote vormvrijheid: rondingen en schuintes mogelijk

    De Combinatievloer bestaat uit betonnen liggers en EPS vulelementen. Het gebruik van EPS (geëxpandeerd polystyreen) heeft een aantal voordelen:

    • EPS is licht van gewicht. De Combinatievloer is hierdoor een licht systeem dat snel en eenvoudig te monteren is.
    • EPS is flexibel. Het gebruik van EPS maakt het mogelijk om op de bouwplaats tot op het laatste moment sparingen aan te brengen of aan te passen. Als het gaat om grote sparingen voor bijvoorbeeld een trapgat, kruipluik of meterkast, kunnen raveelijzers meegeleverd worden.
    • EPS is isolerend. Door het gebruik van EPS vulelementen is de Combinatievloer uitstekend geïsoleerd. Hoge isolatiewaarden tot en met Rc 6,0 m²K/W zijn mogelijk. Hierdoor is minder energie nodig voor het verwarmen van de woning. Eindgebruikers ervaren financieel voordeel en het milieu wordt gespaard.
    Technische Specs

    Het aanbouwpakket is verkrijgbaar in de volgende maten:

    Funderingsmaat

    Beschikbare Rc-waardes:

    B300xH400 (Incl. standaard wapeningskorf)

    Rc 3,7

    Rc 4.0

    Rc 5.0

    Rc 6.0

    B350xH400 (Incl. standaard wapeningskorf)

    Rc 3,7

    Rc 4.0

    Rc 5.0

    Rc 6.0

    B300xH500 (Incl. standaard wapeningskorf)

    Rc 3,7

    Rc 4.0

    Rc 5.0

    Rc 6.0

    B350xH500 (Incl. standaard wapeningskorf)

    Rc 3,7

    Rc 4.0

    Rc 5.0

    Rc 6.0

    B400xH500 (Incl. standaard wapeningskorf)

    Rc 3,7

    Rc 4.0

    Rc 5.0

    Rc 6.0

     

    Downloads

    ADVIES OVER WAT HET BESTE WERKT VOOR JOUW PROJECT?