ZELF ZWEMBAD BOUWEN

Wij maken het voor zelfbouwers wel heel eenvoudig. U kunt zelf kiezen wat u zelf doet. Door onze goede begeleiding helpen wij u snel opweg. U kunt bijvoorbeeld door ons uw kelder of fundering laten storten en daarna alles zelf afbouwen. Wij kunnen uw wanden, verdiepingsvloeren en dak plaatsen. Nadat uw huis casco klaar is kunt u zelf afbouwen. Er zijn veel mogelijkheden en afbouwvarianten. Neem contact met ons op om de juiste keuze te maken.

VOORDELEN ZWEMBAD MET EPS

eenvoudige techniek

EENVOUDIGE TECHNIEK

Dankzij de doordachte en eenvoudige techniek kunt u zelf makkelijk bouwen met onze bouwblokken. Onze blokken zijn gebruiksvriendelijk en uitermate vormvast.

licht van gewicht

STERK EN WATERDICHT

Het beton in de EPS blokken kan gewapend worden en is sterk genoeg voor de water- en gronddruk. Door het aanbrengen van een laag aan de binnenzijde en de buitenzijde van de blokken wordt de waterdichtheid op een eenvoudige manier bereikt.

construction 1

SPARINGEN VOOR ZWEMBADINSTALLATIE

EPS kun je makkelijk bewerken, hierdoor is het installatiewerk voor het zwembad zoals de aanvoer en afzuig kanalen makkelijk van tevoren aan te brengen.

begeleiding altijd beschikbaar

WIJ BIEDEN BEGELEIDING

Uiteraard moet een zwembad waterdicht zijn en makkelijk in onderhoud. Vraag aan ons eerst advies hierover want elke situatie is anders. 

VRAGEN OVER AANLEGGEN ZWEMBAD?

ZELF ZWEMBAD BOUWEN: HOE PAK IK DAT AAN?

Wij gaan ervan uit dat u een kavel heeft waarop u kan bouwen, dat u een bouwvergunning kan krijgen en dat u een idee hebt wat u wilt gaan bouwen.

blueprint 1

1. EERST KIJKEN NAAR SITUATIE

Maak van tevoren een goed plan waarin je alle belangrijke punten benoemd zoals ligging, grootte, diepte, bodemgesteldheid, bereikbaarheid, situatie afvoeren grond en aanvoer beton. Maak ook een begroting van alle materialen en installaties zodat je duidelijk weet wat het maken van een zwembad totaal kost. Maak ook een inschatting van de jaarlijkse kosten zoals electriciteitsverbruik, onderhoud installatie, schoonmaak en eventuele investering van zonneboiler of zonnepanelen. Normaal heb je voor een onoverdekt zwembad geen vergunning nodig maar vraag altijd of dit in jouw geval toch nodig is.

bouwvergunning

2. AANLEGGEN CASCO ZWEMBAD

We starten met het uitgraven van de grond. Het makkelijkste is hiervoor een lokale grondwerker in te huren. Wanneer we de bodem netjes hebben uitgevlakt kunnen we starten met het aanbrengen van isolatieplaten met daarop de betonwapening. De vloer is klaar voor de betonstort. Uit de betonvloer laten we stekeinde steken waar we onze bouwblokken overheen zetten. Wanneer we alle bouwblokken hebben staan beginnen we met het aanbrengen van de filterinstallatie. De wanden zijn nu klaar voor de betonstort.

muren

3. AFWERKEN ZWEMBAD

Als de beton droog is kunnen we starten met het bekleden van de binnenzijde van de bouwblokken. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden waaronder polyurea coating. De buitenzijde van de bouwblokken worden bespoten met vloeibaar rubber of polyurea. Nu kan er gestart worden met het afwerken van de binnenlaag, een kleurcoating. Tegelwerk behoort tot de mogelijkheden. 

 

vloeren

4. ZWEMBAD IN GEBRUIK STELLEN

Nu komt het leukste onderdeel: het laten vollopen van je zwembad en het finetunen van je filter-installatie. Maak een strak onderhoudsplan elke dag lekker zwemmen.

WAAROM IK EEN ZWEMBAD BOUWEN MET ONZE BOUWBLOKKEN ZO LEUK VIND

zelfbouwer bouwbloknederland 1

SNEL RESULTAAT

Met onze bouwblokken bouw je de wanden van het zwembad zeer snel. Je hebt geen rekening te houden met sparingen voor kozijnen dus je hoeft de blokken alleen maar te stapelen en vol te storten met beton.

architect

INSTALLATIEWERK IS MAKKELIJK

Onze bouwblokken zijn makkelijk te bewerken. Gaten maken voor de filterinstallatie is zeer eenvoudig. 

 

 

aannemer 1

AFWERKING EN WATERDICHT

Door het aanbrengen van goede binnen-  en buitenlagen zijn de zwembaden makkelijk waterdicht te maken en kunnen we over de binnenlaag een kleurige coating doen of mooi tegelwerk. Het ziet er strak en proffesioneel uit.

UW ZWEMBAD BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?