VOORDELEN EPS BOUWBLOKKEN

Met EPS bouwblokken kiest u voor een bouwsysteem waarin u alles volledig zelf kunt doen, er zijn in dit opzicht geen vergelijkbare systemen op de markt. Bij houtskeletbouw bestelt u de wanden uit de fabriek, dit geldt ook voor prefab betonbouw of sip-constructies.

Met EPS bouwblokken bent u bovendien zeer goed geïsoleerd en is de luchtdichte afwerking geen probleem.

bouwnormen

VOLDOET AAN ALLE BOUWNORMEN

EPS bouwblokken zijn inmiddels een bekend verschijnsel in de bouw. Doordat beton als constructief materiaal wordt gebruikt voldoet ons systeem aan de bouwnormen.

normen brandvertraging

VOLDOET AAN NORMEN VOOR BRANDVERTRAGING

De EPS blokken smelten weliswaar bij verhitting weg maar zullen niet opbranden.

 

isolerend vermogen

ZEER HOOG ISOLEREND VERMOGEN (PASSIEF NORM)

Onze EPS blokken hebben een isolerende waarde van 8.9 m2 K/W. Hierdoor wordt u huis extreem energiezuinig.

koudebruggen 1

GEEN KOUDEBRUGGEN (PASSIEF NORM)

Met de EPS bouwblokken kun je moeiteloos koudebrug vrije aansluiting realiseren. Vloeren, daken en kozijnen sluiten goed op elkaar aan.

luchtdichtheid

HOGE LUCHTDICHTHEID

Luchtdicht bouwen om een goede isolerende schil van uw huis te maken is luchtdicht bouwen een vereiste. Doordat de bouwonderdelen constructief goed op elkaar aansluiten kan men mooie luchtdichte afsluitingen maken zonder kit en afdichtband te gebruiken.

geen verspilling

GEEN VERSPILLING DOOR SYMMETRISCHE ELEMENTEN

De maatvoering van onze bouwblokken zijn afgeleid van minimale plafondhoogtes vanuit het bouwbesluit. Hierdoor bereiken we een minimale verspilling van bouwblokken. Ook hebben wij binnen ons systeem gekozen voor zo min mogelijk variatie in soorten blokken. Zo kan ons hoekblok zowel links als rechts gebruikt worden.

geschikt voor

GESCHIKT VOOR VRIJSTAANDE WONING, TWEE-ONDER-EEN-KAP EN RIJTJES

Doordat het constructiemateriaal beton is kunnen alle gebouwen gerealiseerd worden met ons bouwsysteem. Als u hoge eisen stelt op het gebied van isolatie, luchtdichtheid en snelheid dan bent u met ons bouwsysteem goed uit.

ziekenhuis

TOEPASBAAR BIJ SCHOLEN, ZIEKENHUIZEN, APPARTEMENTEN

Aan openbare gebouwen en zakelijke gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld op het gebied van isolatie en duurzaamheid, vandaar dat onze bouwblokken steeds meer worden toegepast in bouwwerken met een openbare functie.

UW HUIS BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?

VOORDELEN VOOR DE ZELFBOUWER

Een woning zelf bouwen is een grote uitdaging en een droom voor die handig is. BouwBlokNederland staat jou terzijde bij het bouwen van jouw eigen woning, wij proberen onze bouwmethode voor iedereen bereikbaar te krijgen die gemotiveerd is om zijn eigen woning te bouwen.

koudebruggen 1

RUWBOUW KAN EENVOUDIG ZELF WORDEN UITGEVOERD

De ruwbouw van een woning bestaat in de meeste gevallen uit het bouwen van een kelder, het funderen van de woning, het optrekken van de muren, het plaatsen van vloeren en daken. Als dit klaar is worden de kozijnen in de gevelopeningen gezet. Bij BouwBlokNederland proberen wij u zorgen uit handen te nemen door het aanbieden van een doordachte werkwijze waarin u als zelfbouwer veel profijt van kan hebben. Vaak wordy de kelder en de fundering aan ons uitbesteedt. Een halve dag instructie op de bouwplaats om te werken met onze bouwblokken is voldoende om zelf aan de slag te gaan. Als u wilt kunt u uiteraard meer ondersteuning krijgen. Dakelementen en vloerelementen kunnen ook via ons worden besteld, door onze jarenlange ervaring zijn alle bouwonderdelen goed op elkaar afgestemd.

faalinkomsten minimaal

FAALINKOMSTEN ZIJN MINIMAAL: VERWERKING IS EENVOUDIG

Wij hebben een aantal manieren om faalkosten zo laag mogelijk te houden. Het uitzoekwerk is voor u tot een minimum beperkt. Wij zijn graag vanaf het begin betrokken tot uw bouwproject. Naar ons idee worden de faalkosten geminimaliseerd door een goed ontwerp. Onze huizen worden 3D ontworpen. Onze partners helpen u hiermee verder. Naast dat uw huis in 3D wordt ontworpen worden ook alle installaties 3D ontworpen. De meeste zelfbouwers hebben grote moeite om de installaties netjes en kwalitatief goed in het huis te bouwen. Door ook de installatie in 3D op te leveren worden er van tevoren beslissingen genomen over het wegwerken en installeren van elektriciteit, licht, verwarmingssystemen, ventilatie, afzuiging en energieopwekking.

 

lichtgewicht

BOUWELEMENTEN ZIJN LICHT VAN GEWICHT

EPS bestaat voor 95% uit lucht. De bouwelementen zijn daarom zeer licht van gewicht. Dat is prettig want zo kan iedereen in uw omgeving meehelpen met het bouwen van uw woning. Lichte bouwmaterialen zijn leuk om te verwerken. U zult zelf ervaren hoe prettig het is om niet helemaal lichamelijk uitgeput thuis te komen. Het bouwen met ons systeem is daarom een genot.

bouwen gaat snel

BOUWEN GAAT SNEL EN VEREIST GEEN SPECIALISTISCHE ERVARING

Het werken met onze bouwblokken is zeer eenvoudig. Wij leggen u in een korte tijd uit hoe het systeem werkt. Alle benodigde hulpmaterialen worden door ons aan u ter beschikking gesteld. Door de eenvoud van ons bouwsysteem kunt u vrijwel iedereen betrekken bij uw project.

buitengevel

BINNEN ENKELE DAGEN EEN COMPLETE BUITENGEVEL

Wanneer de funderingsvloer klaar is bouwt u binnen enkele dagen de wanden van uw huis op. Het volgieten van de blokken vindt in veel gevallen de vierde bouwdag al plaats. De 2e week wordt er begonnen met het leggen van de verdiepingsvloer. Deze worden door ons prefab aangeleverd. In dezelfde week kunnen de wanden van de bovenverdieping worden geplaatst.

UW HUIS BOUWEN MET ONS BOUWSYSTEEM?

UITSTEKEND VOOR DE ZELFBOUWER

9

Eenvoudig

Het EPS bouwelement is uitstekend toepasbaar voor de zelfbouwer. Het systeem is goed doordacht. Het materiaal bestaat uit EPS in een hoge dichtheid. De elementen zijn symmetrisch, waardoor het verlies aan materiaal minimaal is. Dankzij de noppen vallen de elementen perfect in elkaar. Het resultaat is een luchtdichte schil zonder koudebruggen

9

Direct afwerken

Zowel binnen als buiten kan je direct de afwerklaag op de bouwblokken aanbrengen. Dat is snel en goedkoop.

9

Sluit naadloos aan op veelgebruikte bouwonderdelen

Alle funderingsvloeren die normaal gebruikt worden in de bouw kun je toepassen. Alle verdiepingsvloeren die normaal toegepast worden in de bouw kun je gebruiken. Alle soorten daken zijn toepasbaar in combinatie met onze bouwblokken. Dat is het mooie van ons bouwsysteem.

uitstekend voor de zelfbouwer

jaar actief

Voltooide projecten

EEN AANNEMER VINDEN?

9

Het bouwelement biedt alle vrijheid voor de ontwerper. Aangezien het een relatief onbekend bouwsysteem betreft zullen veel ontwerpers en aannemers nog onbekend zijn met de voordelen van bouwelementen uit Neopor. BouwBlokNederland beschikt over een netwerk aan ontwerpers die bekend zijn met de mogelijkheden van deze bouw. Ook hebben wij een netwerk van (lokale) aannemers die de realisatie desgewest voor u verzorgen. Daarnaast bieden we zelfbouwers begeleiding on-the-job.

aannemer 1